Debattoernooi voor professionals

Debattoernooi voor professionals

Image
Met collega's of relaties de degens kruisen - en na afloop een borrel

Op een toernooi leer je tien keer zoveel als bij een training. En het is extra leuk: sportief, competitief, stimulerend. Een uitstekende manier om professionele vaardigheden te trainen. Een enerverend medewerkersevenement en ook geschikt als relatie-evenement.

Hoe ziet zo'n dag eruit?

We beginnen met een inleiding in de Kunst van het Debatteren: wat is een debat? Waartoe dient het? Waartoe dient het niet? Hoe dragen debatvaardigheden bij aan de professionalisering van de organisatie? Hoe zet je het in op de werkvloer? Na voldoende uitleg over technische handvatten doen we een eerste oefening, om even te proberen.

En dan begint het toernooi. Na de uitleg van de spelregels debatteert iedereen drie rondes. Na iedere ronde krijgt elke deelnemer feedback van deskundige en ervaren juryleden: op debattechniek en op persoonlijke overtuigingskracht. Zo kan elke deelnemer zijn debatstijl en -vaardigheden ronde na ronde bijslijpen. En één team wint. Eeuwige roem valt het ten deel.

En wat levert het op?

Jullie hebben een energieke dag met elkaar beleeft. Het analytische en retorische vermogen van de organisatie is toegenomen. Jullie hebben levendigere en effectievere overleggen. Jullie brengen de organisatie-standpunten makkelijker voor het voetlicht van de buitenwereld en jullie staan steviger als je kritiek ontvangt. Jullie worden overtuigender.

Voor wie is het geschikt?

In principe heeft iedereen er wat aan. Vooral young professionals, trainees, beleidsadviseurs, communicatieadviseurs, belangenbehartigers, accountmanagers, teamleiders, managers, juridisch adviseurs, bestuursadviseurs, etc. hebben er baat bij.

Wat kost het?

In tijd kost het twee dagdelen.

Voor een toernooi met 12 deelnemers rekenen we  € 2400. Voor een toernooi tot 24 deelnemers vragen we € 3200.  Dan gaan we ervan uit dat de organisatie geschikte ruimtes beschikbaar heeft en voor de catering zorgt.