Duivelse dilemmatraining – als je moet kiezen tussen twee kwaden

Duivelse dilemmatraining – als je moet kiezen tussen twee kwaden

 

Elk bedrijf, elke organisatie en elk individu staat dagelijks voor kleine dilemma’s en geregeld voor grote dilemma’s. De kernwaarden, de visie en de missie of de purpose zijn mooi vastgelegd. En iedereen handelt ernaar… tot kernwaarden met elkaar botsen of de dagelijkse praktijk om besluiten vraagt die tegen de waarden of de purpose van het bedrijf ingaan. Niet zelden vechten de lange termijn doelen om de aandacht die korte termijn doelen opeisen. Je wilt rekening houden met de belangen van al je stakeholders, maar die belangen zijn lang niet altijd in overeenstemming met elkaar.

Het waarmaken van je beloften in de dagelijkse praktijk is doorslaggevend voor de geloofwaardigheid van het bedrijf. En de werkelijkheid kan weerbarstig zijn. Er zijn taaie vraagstukken die niet op te lossen zijn met een gedragscode, de compliance-afdeling, richtlijnen en vuistregels. Je móet kiezen tussen twee kwaden. Hoe doe je dat gestructureerd en weloverwogen? Zodat je je keuzes helder kan uitleggen. Ook aan hen die wellicht niet blij zijn met je besluit, maar je wel zullen begrijpen.

WERKWIJZE PURPOSE & DILEMMA’S

Samen met Purpose Coaching hebben wij een werkwijze ontwikkeld om op een gestructureerde wijze een dilemma tot een oplossing te brengen. In 7 stappen leiden we u naar een weloverwogen besluit waarbij u ook gemoedsrust zult voelen. Doordat u op transparante wijze de belangen van alle stakeholders in kaart brengt en doordacht afweegt, kunt u aan iedereen uitleggen hoe u uiteindelijk tot uw besluit bent gekomen. Al zal misschien niet iedereen het met uw besluit eens zijn, alle stakeholders voelen zich wel serieus genomen en gezien.

“Het was een erg leuke en interessante bijeenkomst! Bedankt voor het verzorgen van de workshop, het heeft me zeker geïnspireerd om actiever met dilemma’s binnen a.s.r. aan de slag te gaan de komende tijd.’”

Kyon Soons, toegepast ethicus, a.s.r.

 

Benieuwd of de werkwijze “Purpose & Dilemma’s” wat voor u is? Neem gerust contact op met Patricia Wouda of Tamara Ronteltap.

 

About the Author

Leave a Reply